132 čtenářů Přidat komentář

Zelený chřest v listovém těstě

40 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Z chřestu odstraníme dřevnaté konce.
  2. Očištěný chřest vložíme na 5 minut do vroucí vody a ihned poté přendáme do studené vody. Chřest osolíme a opepříme.
  3. Listové těsto si rozválíme na plát, nakrájíme na proužky silné asi 3 mm.
  4. Proužky potřeme krémovým sýrem, poklademe sušenou šunkou a spolu s chřestem zatočíme.
  5. Takto připravené chřestové tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
  6. Pečeme v troubě na 180°C dozlatova.
  • 500 g zelený chřest
  • sůl, pepř
  • 250 g listové těsto
  • 80 g žervé
  • 80 g sušená šunka
  • 1 vejce
  • sezamové semínka

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.