126 čtenářů
Existuje několik set druhů chřestu, kterému se také říká asparágus. Některé jsou ovšem jen okrasné. Jako zelenina má U nás dávnou tradici. Je zdrojem kyseliny listové, vitaminů C a i antioxidantů.
jardagurman
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Chřesty si oloupeme, konce odřízneme a hlavičky schováme orestujeme na oleji, přidáme kostičky bramboru a chřest
Chřest oloupeme (poslední třetinu), dáme do vroucí Smícháme kolečka chřestu, rajče, avokádo, bylinky,
Zpěníme a přidáme kousky očištěného a nakrájeného chřestu Zelený chřest nemusíme loupat, ale musím odkrojit zdřevnatělé
Zpěníme a přidáme kousky očištěného a nakrájeného chřestu Zelený chřest nemusíme loupat, ale musím odkrojit zdřevnatělé