9 čtenářů Přidat komentář

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

30 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Z chřestu odřízneme tvrdé konce a dáme vařit do vroucí vody doměkka.
  2. Pokud možno chřest vaříme ve stoje, ale není to nutnost. Ihned po uvaření propláchneme ve studené vodě.
  3. Rajčata spaříme na 20 sekund ve vroucí vodě a oloupeme je. Avokádovou dužinu nakrájíme na kostičky.
  4. Bylinky nasekáme najemno.
  5. V míse smícháme všechny ingredience, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a podle chuti přidáme nasekanou chilli papričkou.
  6. Podáváme s opečeným chlebem.
  • 12 výhonků zelený chřest
  • sůl
  • pepř
  • 2 rajčata
  • citron
  • 2 avokádo
  • 1 svazek kerblík
  • 1 snítku estragon
  • 1 lžička kapary
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1-2 lžíce balzamikový ocet
  • 1 chilli paprička