372 čtenářů
30 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme nadrobno, avokádo Smícháme kolečka chřestu, rajče, avokádo, bylinky,
Vložte chřest a uvařte ho doměkka asi 6 minut. Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte
Avokádo si oloupeme, vykrojíme pecku, nakrájíme na plátky a zakápneme citronem, chřest a avokádo dáme
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Chřest si rozřízneme na polovinu a vejce si uvaříme Na rozpuštěné másle krátce orestujeme chřest, smícháme
Z chřestu odstraníme dřevnaté konce. Chřest osolíme a opepříme.