378 čtenářů Přidat komentář

Zelený chřest s holandskou omáčkou a pečeným bramborem

30 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Chřest uvaříme v osolené vodě doměkka. Zcedíme a připravíme si omáčku.
  2. Ocet dáme do kastrůlku, přidáme pepř, bylinky a svaříme na polovinu.
  3. V lázni si prošleháme 3 žloutky se 2 lžícemi svařeného octa, šleháme, dokud nebude směs hustá jako pudink.
  4. Poté přidáme rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
  5. Podáváme společně s pečeným bramborem.
  • 500 g chřest (zelený)
  • sůl
  • pepř

Holandská omáčka:

  • 150 ml vinný ocet (bílý)
  • 3 kuličky pepř
  • 3 ks žloutek
  • 150 g máslo
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce citronová šťáva