Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce
Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

385 čtenářů Přidat komentář

Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

1 h

Avatar of anet.ruzicka

anet.ruzicka

@anet-ruzicka

Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

  1. Maso na řízky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Řízky obalíme v hladké mouce, osolených, opepřený a rozšlehaných vejcích s trochou vody a ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme dozlatova.
  3. Chřest oloupeme a uvaříme v hrnci s vodou, pár kapkami citronové šťávy, špetkou cukru a soli. Vaříme 6 minut, poté chřest vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou.
  4. V misce vhodné do horké vodní lázně ušleháme metličkou žloutky s citronovou šťávou až se hmota zdvojnásobí.
  5. Misku vložíme do teplé vodní lázně (miska se nesmí vody dotýkat) a za stálého šlehání přiléváme opatrně rozpuštěné máslo. Šleháme metličkou do zhoustnutí a zdvojnásobení objemu.
  6. Misku vyděláme z vodní lázně a přimícháme pepř a sůl. Pokud je omáčka příliš hustá vmícháme horkou vodu.
  7. Řízek podáváme s vařeným bramborem a chřestem přelitým holandskou omáčkou. Můžeme dozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.

ŘÍZKY:

  • 800 g vepřové maso (na řízky)
  • 3 ks vejce
  • mouka (hladká)
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej (na smažení)

CHŘEST:

  • 500 g chřest (bílý)
  • lžička šťáva (citronová)
  • špetka cukr
  • špetka sůl

HOLANDSKÁ OMÁČKA:

  • 200 g máslo
  • 4 ks vejce (žloutek)
  • 1,5 lžíce šťáva (citronová)
  • 1 lžíce voda
  • sůl
  • pepř (bílý)
  • petrželová nať

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.

Holandská omáčka k bílému chřestu
25
sandra
★★★

Holandská omáčka k bílému chřestu

bílému chřestu. trochou citronové šťávy, soli nebo čerstvě mletým bílým

Chřest s holandskou omáčkou
677
tetalenka
★★★

Chřest s holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou
646
nikolka

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou a bramborem.

Holandská omáčka se sivenem a chřestem
709
nikolka

Holandská omáčka se sivenem a chřestem

Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem,

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem
472
tetalenka

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou
27
redakceTerka
★★★

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou

Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.

Chřest přelitý holandskou omáčkou
2K
Redakce Recepty.eu

Chřest přelitý holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Zelený chřest s holandskou omáčkou
3.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.

Holandský řízek
4.9K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Holandský řízek

Před smažením doporučuji obalené řízky nechat chvíli Hotové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší

Holandský řízek
16.7K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Holandský řízek

Maso a sýr pomeleme, smícháme s vejci a mlékem, vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici uležet

Holandský řízek
226.3K
3
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Holandský řízek

Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme v míse dohromady, podle potřeby zahustíme

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
3.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.