385 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
bílému chřestu. trochou citronové šťávy, soli nebo čerstvě mletým bílým
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou a bramborem.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem,
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Před smažením doporučuji obalené řízky nechat chvíli Hotové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší
Maso a sýr pomeleme, smícháme s vejci a mlékem, vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici uležet
Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme v míse dohromady, podle potřeby zahustíme
vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.