Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce
Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

34 čtenářů Přidat komentář

Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

1 h

Avatar of anet.ruzicka

anet.ruzicka

@anet-ruzicka

Řízek s bílým chřestem v holandské omáčce

  1. Maso na řízky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Řízky obalíme v hladké mouce, osolených, opepřený a rozšlehaných vejcích s trochou vody a ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme dozlatova.
  3. Chřest oloupeme a uvaříme v hrnci s vodou, pár kapkami citronové šťávy, špetkou cukru a soli. Vaříme 6 minut, poté chřest vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou.
  4. V misce vhodné do horké vodní lázně ušleháme metličkou žloutky s citronovou šťávou až se hmota zdvojnásobí.
  5. Misku vložíme do teplé vodní lázně (miska se nesmí vody dotýkat) a za stálého šlehání přiléváme opatrně rozpuštěné máslo. Šleháme metličkou do zhoustnutí a zdvojnásobení objemu.
  6. Misku vyděláme z vodní lázně a přimícháme pepř a sůl. Pokud je omáčka příliš hustá vmícháme horkou vodu.
  7. Řízek podáváme s vařeným bramborem a chřestem přelitým holandskou omáčkou. Můžeme dozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.

ŘÍZKY:

  • 800 g vepřové maso (na řízky)
  • 3 ks vejce
  • mouka (hladká)
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej (na smažení)

CHŘEST:

  • 500 g chřest (bílý)
  • lžička šťáva (citronová)
  • špetka cukr
  • špetka sůl

HOLANDSKÁ OMÁČKA:

  • 200 g máslo
  • 4 ks vejce (žloutek)
  • 1,5 lžíce šťáva (citronová)
  • 1 lžíce voda
  • sůl
  • pepř (bílý)
  • petrželová nať

Připálené mléko

Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.

Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.

Chřest s holandskou omáčkou
662
tetalenka
★★★

Chřest s holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou
619
nikolka

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou a bramborem.

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou
258
redakceTerka
★★★

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou

Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem
451
tetalenka

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Holandská omáčka se sivenem a chřestem
595
nikolka

Holandská omáčka se sivenem a chřestem

Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem,

Chřest přelitý holandskou omáčkou
1.9K
Redakce Recepty.eu

Chřest přelitý holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé

Zelený chřest s holandskou omáčkou
3.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.

Holandský řízek
4.8K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Holandský řízek

Před smažením doporučuji obalené řízky nechat chvíli Hotové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší

Holandský řízek
16.7K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Holandský řízek

Maso a sýr pomeleme, smícháme s vejci a mlékem, vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici uležet

Holandský řízek
226.1K
3
Redakce Recepty.eu
★★★★★

Holandský řízek

Mleté maso, sýr, mouku, mléko, sůl, pepř, papriku a vejce smícháme v míse dohromady, podle potřeby zahustíme

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
2.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
2.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kuřecí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.