175 čtenářů Přidat komentář

Holandská omáčka se sivenem a chřestem

45 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Holandská omáčka se sivenem a chřestem

Příprava omáčky

  1. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem, dokud směs nezačne houstnout.
  2. Poté stáhneme z tepla a začneme přišlehávat rozpuštěné máslo, dokud směs není husté konzistence.
  3. Podle potřeby případně dochutíme.

Příprava chřestu

  1. Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme do studené vody s ledem a solí kvůli uachování barvy.
  2. Takto připravený chřest prohodíme na pánvi s máslem.

Ryba

  1. Z celé ryby si připravíme filátka, lehce nařízneme kůži, osolíme a opepříme.
  2. Takto připravená filátka opékáme na pánvi s přepuštěným máslem, nejprve kůží dolů, přihodíme snítku tymiánu a rozetřený česnek.
  • 1,2 kg siven (americký)
  • 400 g chřest
  • 150 g máslo
  • 2 ks žloutek
  • 0,1 l víno (bílé)
  • 0,5 ks citron
  • sůl
  • pepř
  • snítek tymián
  • 2 stroužek česnek
  • 0,5 lžička tabasco
  • 1 lžíce worcester
  • 180 g mouka (hladká)
  • 300 g smetana
  • pepř
  • sůl

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Chřest s holandskou omáčkou
411
tetalenka
★★

Chřest s holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou
101
redakceTerka

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou

Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem
233
tetalenka

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.

Chřest přelitý holandskou omáčkou
1.7K
Redakce Recepty.eu

Chřest přelitý holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.

Zelený chřest s holandskou omáčkou
3.5K
1
Redakce Recepty.eu
★★

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou
381
nikolka

Vařený bílý chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou a bramborem.

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
2.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.

Krůtí plátek s chřestem a holandskou omáčkou
2.1K
Redakce Recepty.eu
★★

Kuřecí plátek s chřestem a holandskou omáčkou

Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.

Holandská omáčka
1.2K
Redakce Recepty.eu

Holandská omáčka

Ocet dáme do kastrůlku, přidáme pepř, bylinky a svaříme na polovinu. V lázni si prošleháme 3 žloutky

Losos s holandskou omáčkou
41.7K
1
Redakce Recepty.eu
★★

Holandská omáčka

Zhoustlou omáčku vyjmeme z vodní lázně, všleháme rozpuštěné

Zelený chřest s holandskou omáčkou a pečeným bramborem
48
nikolka
★★

Zelený chřest s holandskou omáčkou a pečeným bramborem

Chřest uvaříme v osolené vodě doměkka. Zcedíme a připravíme si omáčku.

Losos s holandskou omáčkou
9.4K
adina.p
★★★

Losos s holandskou omáčkou

Příprava holandské omáčky: Než se nám upeče losos, připravíme si holandskou omáčku.