2K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a Příprava chřestu: Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Vznikne nám bešamelová omáčka, do které vmícháme hořčici Vejce rozpůlíme podélně, naskládáme na talíř a omáčkou
Řízek podáváme s vařeným bramborem a chřestem přelitým holandskou omáčkou.
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou a bramborem.
Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.
Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.
Ocet dáme do kastrůlku, přidáme pepř, bylinky a svaříme na polovinu. V lázni si prošleháme 3 žloutky