624 čtenářů
40 m
nikolka
Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
Řízek podáváme s vařeným bramborem a chřestem přelitým holandskou omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a bílým vínem, solí, pepřem, tabascem a worcesterem,
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Přidáme citronovou šťávu, místo šťávy můžeme použít i bílé
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Čerstvý chřest očistíme a omyjeme. Jakmile je chřest měkký, můžeme ho polít rozpuštěným
vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.
vodní lázni vyšleháme žloutek s trochou vody ochucený bílým omáčkou.
Chřest opláchneme a oloupeme. Podáváme vařený chřest posypaný strouhankou a přelitý