Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a Příprava chřestu: Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme
Z chřestu odlomíme spodní tvrdou část a zbytek chřestu Hotový chřest přelijeme sýrovou omáčkou.
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.
Na hotové maso položíme uvařený chřest a přelijeme omáčkou.