Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Z chřestu odlomíme spodní tvrdou část a zbytek chřestu Hotový chřest přelijeme sýrovou omáčkou.
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a Příprava chřestu: Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Konce chřestu seřízneme, chřest oloupeme a rozkrájíme , aby chřest změknul, ale zůstal lehce křupavý.
Pokud je omáčka příliš hustá vmícháme horkou vodu. holandskou omáčkou.