Prémiový obsah
★★★
797 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Zavařený chřest nakrájíme na kousky. Poté vložíme do hrnce nakrájený chřest i s nálevem
Špagety uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu a česnek, přidáme máslo a trochu
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Pak z omáčky vyjmeme natě i bobkový list, osolíme, rozšleháme se žloutky a vmícháme ji do ještě horké omáčky
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, bez soli. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajče
Takto připravenou omáčku smícháme k uvařeným kuřecím
Příprava chřestu: Škrabkou na chřest pečlivě oloupejte pokličkou vařte cca 12 minut. příprava Bolzanské omáčky
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.