Prémiový obsah
★★★
733 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Zavařený chřest nakrájíme na kousky. Poté vložíme do hrnce nakrájený chřest i s nálevem
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Pak z omáčky vyjmeme natě i bobkový list, osolíme, rozšleháme se žloutky a vmícháme ji do ještě horké omáčky
Špagety uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu a česnek, přidáme máslo a trochu
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, bez soli. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajče
Takto připravenou omáčku smícháme k uvařeným kuřecím
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.