Prémiový obsah
★★★
797 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Zavařený chřest nakrájíme na kousky. Poté vložíme do hrnce nakrájený chřest i s nálevem
Špagety uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu a česnek, přidáme máslo a trochu
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Pak z omáčky vyjmeme natě i bobkový list, osolíme, rozšleháme se žloutky a vmícháme ji do ještě horké omáčky
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, bez soli. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajče
Takto připravenou omáčku smícháme k uvařeným kuřecím
Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce vařeného chřestu.
Příprava chřestu: Škrabkou na chřest pečlivě oloupejte pokličkou vařte cca 12 minut. příprava Bolzanské omáčky