Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Z chřestu odlomíme spodní tvrdou část a zbytek chřestu Hotový chřest přelijeme sýrovou omáčkou.
Chřest si povaříme 3-4 minuty v osolené vodě, zchladíme Poté přidáme chřest nakrájený na menší kousky, rajčata
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Příprava chřestu: Škrabkou na chřest pečlivě oloupejte pokličkou vařte cca 12 minut. příprava Bolzanské omáčky
Omáčka nesmí vařit, protože by se srazila. Dále do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti
Omáčku osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak nebo Teplé špagety přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme nasekanou
Majolku mírné zředíme citrónovou šťávou, přidáme dotuha ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, mletou chilli
Z čerstvého tvarohu, vajec, strouhaného uzrálého sýra, smetany, kmínu, soli, cibulové natě a petrželky