677 čtenářů
45 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odlomíme zhruba Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce
Chřest si povaříme 3-4 minuty v osolené vodě, zchladíme Poté přidáme chřest nakrájený na menší kousky, rajčata
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Podáváme s pečeným bramborem.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Brambory nakrájíme na harmoniku a posypeme rozmarýnem dle chuti solí nebo oblíbeným kořením a podáváme s bramborem
Vařme, dokud omáčka nezhoustne, přidáme koření, sůl
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu a necháme v teple stranou. Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou
Omáčka: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli Zalijeme mlékem a necháme spojit v omáčku, kterou dochutíme
Majolku mírné zředíme citrónovou šťávou, přidáme dotuha ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, mletou chilli
Omáčku osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak nebo Teplé špagety přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme nasekanou