Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Listové těsto vyválíme a posypeme strouhankou.
Dále přidáme jablka, které pocukrujeme podle toho jak moc jsou sladké, abychom závin nepřesladili. Chřest očistíme, nakrájíme na větší kousky a přidáme k jablkům.
Nakonec posypeme ještě trochou skořice a srolujeme do závinu. Upečeme v troubě při 190°C dozlatova.
Podáváme horké se zmrzlinou posypané moučkovým cukrem a ozdobené šlehačkou.
1 kg jablka
listové těsto
cukr (krystal)
skořice
5 ks chřest (zelený)
hrst strouhanka
zmrzlina (vanilková)
šlehačka
cukr (moučkový)
Čisté odtoky
Proléváme-li čas od času kuchyňské odtoky slanou vodou, neusazuje se na nich mastnota.