259 čtenářů
30 m
redakceTerka
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
Suchý chřest rozložíme na talíř, posypeme sýrem, salátovými
Sýr nakrájíme na kousky, dáme do polévkové mísy, zalijeme
připravenou zálivkou a posypeme výhonky a kousky sýra
Chřest předvaříme v osolené vodě a poté nakrájíme na malé kousky. Dáme do mísy a přidáme citrónovou šťávu
Připravíme si uzavíratelné sklenice, na dno si dáme po třech lžících pesta. Poté přdáme celer a těstoviny
Chřest omyjeme, odkrojíme konce a v osolené vodě povaříme. Zelený chřest asi 7 minut, oloupaný bílý chřest
Rajčata a jahody si omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme malinový ocet, sůl a pepř a přidáme k zelenině a sýru
Chřest umyjeme a oloupeme. Dřevnaté konce chřestu musíme vždy oříznout. V hrnci přivedeme k varu vodu
bílé plátno, ve kterém vám zůstane vysrážený čerstvý sýr Tip domácí jahodový sirup: Na l kg jahod počítejte
Smetanový sýr nakrájíme na kostky. Na dno každé misky dáme pár kostek smetanového sýra
Ochucený salát rozdělte na talíře. a navrch natrhejte na kousky sýr.