Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Chřest omyjeme, odkrojíme konce a v osolené vodě povaříme. Zelený chřest asi 7 minut, oloupaný bílý chřest
Nakonec vmícháme jogurt a ½ lžíce citronové šťávy.
Připravíme si uzavíratelné sklenice, na dno si dáme po třech lžících pesta. Poté přdáme celer a těstoviny
Všechny suroviny na dresink promícháme s misce a dáme odležet. Poté dáme vařit chřest do osolené vody
na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, vmícháme jogurt Celý salát důkladně promícháme, necháme v chladničce
Vychlazený salát rozdělíme do 4 misek, každou porci přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme nasekanými
dobrý nápad