Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Všechny suroviny na dresink promícháme s misce a dáme odležet. Poté dáme vařit chřest do osolené vody
Připravíme si uzavíratelné sklenice, na dno si dáme po třech lžících pesta. Poté přdáme celer a těstoviny
Chřest omyjeme, odkrojíme konce a v osolené vodě povaříme. Zelený chřest asi 7 minut, oloupaný bílý chřest
Nakonec vmícháme jogurt a ½ lžíce citronové šťávy.
Celer nastrouháme na nudličky. Dáme do mísy a smícháme s ostatními surovinami. Necháme odpočinout asi
na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, vmícháme jogurt Celý salát důkladně promícháme, necháme v chladničce
Vychlazený salát rozdělíme do 4 misek, každou porci přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme nasekanými
dobrý nápad