24 čtenářů
30 m
redakceTerka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Suchý chřest rozložíme na talíř, posypeme sýrem, salátovými
Sýr nakrájíme na kousky, dáme do polévkové mísy, zalijeme
Chřest předvaříme v osolené vodě a poté nakrájíme na malé kousky. Dáme do mísy a přidáme citrónovou šťávu
připravenou zálivkou a posypeme výhonky a kousky sýra
Připravíme si uzavíratelné sklenice, na dno si dáme po třech lžících pesta. Poté přdáme celer a těstoviny
Chřest umyjeme a oloupeme. Dřevnaté konce chřestu musíme vždy oříznout. V hrnci přivedeme k varu vodu
Chřest omyjeme, odkrojíme konce a v osolené vodě povaříme. Zelený chřest asi 7 minut, oloupaný bílý chřest
Rajčata a jahody si omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme malinový ocet, sůl a pepř a přidáme k zelenině a sýru
bílé plátno, ve kterém vám zůstane vysrážený čerstvý sýr Tip domácí jahodový sirup: Na l kg jahod počítejte
Smetanový sýr nakrájíme na kostky. Na dno každé misky dáme pár kostek smetanového sýra
Ochucený salát rozdělte na talíře. a navrch natrhejte na kousky sýr.