272 čtenářů
Konečně začíná chřestová sezóna a zkusila jsem nový recept. Chřestová terrine je snadný na přípravu a chuťově báseň
30 m
sandra
Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Rozválené těsto si nakrájíme na malé obdélníky. Každý obdélník poklademe slaninou, chřestem a posypeme
Zelený nebo bílý chřest si očistíme a nakrájíme na malé špalíky. Dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na proužky. Majonézu
Vařený chřest nakrájíme na menší kousky, dáme do másy, pokapeme citronem,osolíme. Přidáme majonézu a
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
K mouce přidáme změklé máslo, jedno vajíčko a trošku soli a vypracujeme těsto, které necháme ve fólii
Nejprve očistíme chřest. Bílý oloupeme a zelenému pouze zkrátíme dřevnaté konce. Chřest omyjeme, zbavíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Těsto rozválíme nebo vytáhneme do požadovaného tvaru a položíme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem,
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce a nakrájíme na kousky. Vložíme
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje