32 čtenářů
Konečně začíná chřestová sezóna a zkusila jsem nový recept. Chřestová terrine je snadný na přípravu a chuťově báseň
30 m
sandra
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na proužky. Majonézu
Vařený chřest nakrájíme na menší kousky, dáme do másy, pokapeme citronem,osolíme. Přidáme majonézu a
K mouce přidáme změklé máslo, jedno vajíčko a trošku soli a vypracujeme těsto, které necháme ve fólii
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Rozválené těsto si nakrájíme na malé obdélníky. Každý obdélník poklademe slaninou, chřestem a posypeme
Zelený nebo bílý chřest si očistíme a nakrájíme na malé špalíky. Dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Nejprve očistíme chřest. Bílý oloupeme a zelenému pouze zkrátíme dřevnaté konce. Chřest omyjeme, zbavíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Těsto rozválíme nebo vytáhneme do požadovaného tvaru a položíme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem,
Těsto vyválíme a poklademe prosciuttem. Nakrájíme na proužky a na každý položíme chřest. Stočíme kolem
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. V misce smícháme smetanu, sůl, vejce a rozmarýn. Poté