2.3K čtenářů Přidat komentář

Šťavnatý chřestový salát

20 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Rajčata a jahody si omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme, bazalku a meduňku si nasekáme, Zottarellu nakrájíme na kostky.
  2. Smícháme si balzamiko, malinový ocet, sůl a pepř a přidáme k zelenině a sýru.
  3. Chřest si nakrájíme na kousky, orestujeme na másle do měkka, osolíme a dáme na salát, zakápneme dýňovým olejem, posypeme bylinkami a semínky a podáváme.
  • 500 g cherry rajče
  • 200 g jahody
  • Bazalka
  • Meduňka
  • 1 balení Zottarella
  • 3 lžíce balzamikový ocet
  • 2 lžíce malinový ocet
  • Sůl
  • Pepř
  • 500 g chřest
  • 2 lžičky máslo
  • 2 lžíce dýňový olej
  • 1 lžíce dýňová semínka

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.