338 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Ve větší míse vyšleháme vejce, přidáme mléko a olej. Smícháme všechny suché suroviny a nakrájené ovoce
Smícháme mouku, koření, skořici, 1 vejce olej a med. Vypracujeme těsto, které nebude lepit. Vyválíme
Bagety nakrájíme na kolečka a potřeme Lučinou. Ozdobíme špenátem, ředkvičkami, šunkou, sýrem atd. podle
Játra očistěte a nakrájejte. Na lžíci másla zesklovaťte nakrájené šalotky, přidejte celé snítky tymiánu
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce a nakrájíme na kousky. Vložíme
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku
Nejprve očistíme chřest. Bílý oloupeme a zelenému pouze zkrátíme dřevnaté konce. Chřest omyjeme, zbavíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na proužky. Majonézu
Vařený chřest nakrájíme na menší kousky, dáme do másy, pokapeme citronem,osolíme. Přidáme majonézu a