444 čtenářů
35 m
redakceTerka
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Chřest oloupeme a ve vroucí osolené vodě povaříme asi Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s vejci, podle chuti
Zelený chřest zbavíme dřevnatých konců a uvaříme 20 V míse prošleháme vejce se smetanou a parmazánem.
Chřest omyjeme, oškrábeme škrabkou a v osolené vodě Potom celé zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Chřest oloupeme a dáme do hrnce s vodou. Uvařený chřest zabalíme do palačinek a dáme do zapékací
hmoty rukama přidáváme postupně po lžících zakysamou smetanu
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.