Prémiový obsah
★★★
695 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Sýr nastrouháme, osolíme, okořeníme a smícháme ho se žloutky a trochou strouhanky. Krajíce chleba potřeme
Plátky chleba namažeme pomazánkovým máslem, poklademe plátky sýra, kolečky vajíček a kroužky červené
nakrájíme na rovné krajíčky, poklademe rajčetem, namažeme sýrovou
Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odlomíme zhruba od chřestu zeleného, kde je lepší špičky ponechat
zelený chřest očitíme, zalomíme dřevnaté konce a nakrájíme
Z chřestu odlomíme spodní tvrdou část a zbytek chřestu Hotový chřest přelijeme sýrovou omáčkou.
potřeme rozšlehaným vejce, na sýr položíme kousek chřestu Chlebíčky dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
V kuchyňském mixéru rozmixujeme sýr, česnek, cibulku a ochudíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku
rozpálíme vyšší vrstvu oleje a v rozpáleném oleji opečeme chlebíčky Chlebíčky ihned podáváme.
<h2">Sýrový salát Eidam, šunku, papriku Chlebíčky Na plátek veky naneseme vidličkou salát.