1.2K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
vyválíme plát a na něj potom nandáme připravenou jablečnou Stočíme do závinu a dáme na pečící papír na plech.
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Do hrnce vsypeme cukr a upražíme karamel. Přilijeme horkou vodu a necháme rozvařit. Pak přisypeme strouhaná
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na pruhy. Potřeme vejcem a posypeme cukrem. Vložíme do trouby a pečeme
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme. Poté smícháme se skořici a dle sladkosti jablek i s
Smotáme do závinu a dáme na plech vyložený pečícím Podáváme se zmrzlinou a šlehačkou.
Zelený i bilý chřest oškrábejte a odkrojte zavadlé Přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty.