1.3K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
vyválíme plát a na něj potom nandáme připravenou jablečnou Stočíme do závinu a dáme na pečící papír na plech.
Chřest si nakrájíme na špalíčky a hlavičky si dáme Jemně osmahneme a a nakonec přidáme hlavičky chřestu
Poté přidáme chřest, smetanu, a ještě krátce podusíme
Chřest omyjeme, odřízneme spodní tvrdé části stonků a v osolené vodě chřest krátce povaříme, asi 5 - 10
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme. Poté smícháme se skořici a dle sladkosti jablek i s
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na pruhy. Potřeme vejcem a posypeme cukrem. Vložíme do trouby a pečeme
Do hrnce vsypeme cukr a upražíme karamel. Přilijeme horkou vodu a necháme rozvařit. Pak přisypeme strouhaná
Smotáme do závinu a dáme na plech vyložený pečícím Podáváme se zmrzlinou a šlehačkou.
Chřest si očistíme a uvaříme na páře. Hotový chřest dáme na talíř a přelijeme domácí tatarkou