Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme do formy na koláč
K mouce přidáme změklé máslo, jedno vajíčko a trošku soli a vypracujeme těsto, které necháme ve fólii
si ho v osolené vodě Dva až tři kousky zabalíme do slaniny
Listové těsto si rozválíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Pomocí mašlovačky ho potřeme smetanou
Poté vytvoříme balíčky chřestu, které omotáme slaninou Chřestové balíčky podáváme s holandskou omáčkou a opečenou
- několik plátků hub a slaniny si dáme bokem. Zálivku nalijeme na koláč.
Na pánvi orestujeme kolečka cibule, slaninu na proužky Koláč pečeme na 180°C asi 45 minut.
Slaninu trošku orestujeme, opečeme cibuli na kolečka smetanou, kořením, přidáme sýr a polijeme koláč.
Anglickou slaninu nakrájíme na větší kousky, orestujeme Přidáme mouku, osolíme, opepříme a nalijeme na těsto se slaninou
Cibuli oloupeme a posekáme a slaninu rozkrájíme na Troubu předehřejeme na 200 °C, slaninu rozškvanme v
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů, těsto si vyválíme na kulatou placku a vyložíme s ní dno i okraje
Chřest povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté zchladíme ve studené vodě. Mezitím si připravíme zálivku