204 čtenářů
30 m
anet.ruzicka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
si ho v osolené vodě Dva až tři kousky zabalíme do slaniny
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. V misce smícháme smetanu, sůl, vejce a rozmarýn. Poté
Zabalíme do balíčku. Tip: Můžeme celý balíček ještě znovu posypat strouhaným
Chřest omyjeme a konce zalomíme. Vždy tak 2-3 chřesty obslíme v šunce a sýru a spíchneme párátkem. Ppté
Ocet dáme do kastrůlku, přidáme pepř, bylinky a svaříme na polovinu. V lázni si prošleháme 3 žloutky
nasekanou petrželovou nať, na kostičky nakrájenou slaninu
Slaninu nakrájíme na kousky. Slaninu a cibuli osmahneme na pánvi.
Žloutky dáme do kastrolu nebo misky s vlažným chřestovým Omáčka se však nesmí vařit.
Příprava holandské omáčky: Než se nám upeče losos, připravíme si holandskou omáčku.
kusy zeleného chřestu uvařeného v páře a obalíme slaninou omáčkou.