524 čtenářů Přidat komentář

Chřest ve slanině s kousky vepřové panenky v holandské omáčce

20 m

Avatar of anet.ruzicka

anet.ruzicka

@anet-ruzicka

Chřest ve slanině s kousky vepřové panenky v holandské omáčce

  1. V misce vhodné do horké vodní lázně ušleháme metličkou žloutky s citronovou šťávou až se hmota zdvojnásobí.
  2. Misku vložíme do teplé vodní lázně (miska se nesmí vody dotýkat) a za stálého šlehání přiléváme opatrně rozpuštěné máslo. Šleháme metličkou do zhoustnutí a zdvojnásobení objemu.
  3. Misku vyděláme z vodní lázně a přimícháme pepř a sůl. Pokud je omáčka příliš hustá vmícháme horkou vodu.
  4. Chřest si očistíme, oloupeme a uvaříme v páře do poloměkka.
  5. Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na špalíky. Ty osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi na oleji.
  6. Ke každému špalíku přidáme dva kusy zeleného chřestu uvařeného v páře a obalíme slaninou. Takto připravené vložíme do zapékací mísy a zalejeme holandskou omáčkou.
  7. Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 až 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 1 ks vepřové maso (panenka)
  • 400 g chřest (zelený)
  • slanina (plátky)
  • sůl
  • pepř
  • olej

HOLANDSKÁ OMÁČKA:

  • 200 g máslo
  • 4 ks vejce (žloutky)
  • 1,5 lžíce šťáva (citronová)
  • 1 lžíce voda
  • sůl
  • pepř (bílý)

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.

Vepřová panenka s chřestem ve slanině
324
redakceTerka

Vepřová panenka s chřestem ve slanině

Chřest uvaříme doměkka, poté zabalíme do slaniny a Podáváme s chřestem a například s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou
662
tetalenka
★★★

Chřest s holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou
258
redakceTerka
★★★

Jehněčí s chřestem a holandskou omáčkou

Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem
451
tetalenka

Chřest s holandskou omáčkou a bramborem

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.

Holandská omáčka se sivenem a chřestem
595
nikolka

Holandská omáčka se sivenem a chřestem

Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a Příprava chřestu: Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme

Zelený chřest s holandskou omáčkou
3.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Zelený chřest s holandskou omáčkou

Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.

Chřest přelitý holandskou omáčkou
1.9K
Redakce Recepty.eu

Chřest přelitý holandskou omáčkou

Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.

Vepřová panenka s chřestem
5.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vepřová panenka s chřestem

Panenky si osolíme, opepříme a zprudka orestujeme, a podáváme s chřestem, holandskou omáčkou a mandlemi

Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou
353
anet.ruzicka

Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

slaninou. Panenku podáváme se smetanovou houbovou omáčkou a hranolkami

Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou
2.2K
nikolka
★★★

Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

Příprava masa: Maso obalíme v plátcích slaniny, spíchneme jehlou, aby nám slanina nespadla a poté opečeme na

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou
3.5K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Panenku odblaníme, opepříme a obalíme do slaniny. končí slanina.

Vepřová panenka ve slanině
2.2K
nikolka
★★★

Vepřová panenka ve slanině

Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Poté každý špalíček obalíme ve slanině a dáme na pánev