524 čtenářů
20 m
anet.ruzicka
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Chřest uvaříme doměkka, poté zabalíme do slaniny a Podáváme s chřestem a například s holandskou omáčkou
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Chřest omyjeme a blanšírujeme v horké vodě cca 2 minuty Na holandskou omáčku rozehřejeme v hrnci máslo.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. přelijeme omáčkou.
Příprava omáčky: Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a Příprava chřestu: Chřest spaříme ve vařící vodě, vložíme
Chřest uvaříme v osolené vodě, scedíme a servírujeme s omáčkou.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Panenky si osolíme, opepříme a zprudka orestujeme, a podáváme s chřestem, holandskou omáčkou a mandlemi
slaninou. Panenku podáváme se smetanovou houbovou omáčkou a hranolkami
Příprava masa: Maso obalíme v plátcích slaniny, spíchneme jehlou, aby nám slanina nespadla a poté opečeme na
Panenku odblaníme, opepříme a obalíme do slaniny. končí slanina.
Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Poté každý špalíček obalíme ve slanině a dáme na pánev