Postup receptu

  1. Ocet dáme do kastrůlku, přidáme pepř, bylinky a svaříme na polovinu.
  2. V lázni si prošleháme 3 žloutky se 2 lžícemi svařeného octa, šleháme, dokud nebude směs hustá jako pudink.
  3. Poté přidáme rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
  4. Chřest obalíme v šunce a dáme do zapékací mísy.
  5. Poklademe sýrem a zapečeme v troubě při 190°C.
  6. Podáváme s omáčkou a bagetkou.
  • chřest (bílý)
  • chřest (zelený)
  • 400 g šunka (parmská)
  • 300 g sýr (plátkový 30%)

Holandksá omáčka:

  • 150 ml vinný ocet (bílý)
  • petrželka
  • 3 ks žloutek
  • 150 g máslo
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce citronová šťáva