★★ 14.4K čtenářů Přidat komentář

Vařený chřest se sýrem

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest uvaříme ve vodě nebo v páře doměkka, v kastrůlku s nepřilnavým povrchem ohřejeme mléko, sýr a smetanu.
  2. Za stálého míchání směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme najemno nasekanou pažitku, petrželovou nať, tymián, promícháme a hotovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Chřest podáváme na talíři přelitý omáčkou a jako přílohu vařený brambor nebo pečivo.
  • 250 g bílého chřestu
  • 200 ml smetana (na vaření)
  • 100 ml mléko
  • 150 g kozí sýr
  • petrželová nať
  • pažitka
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl