197 čtenářů
35 m
anet.ruzicka
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
rozklepneme vejce, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr Bramboráky smažíme pomalu v rozpáleném oleji z obou
Brambory nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou vodu. Do brambor nahrubo nastrouháme ementál a cibuli
Syrové brambory nastrouháme na jemnější straně struhadla. Přidáme vejce, koření, utřený česnek a mouku
bramborákové těsto, rozetřeme ho, položíme plátek sýru Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě a necháme dobře Vrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě.
Chřest uvaříme ve vodě nebo v páře doměkka, v kastrůlku s nepřilnavým povrchem ohřejeme mléko, sýr a smetanu
Příprava bramboráků: Brambory oloupeme a nastrouháme Bramboráky naplníme směsí, posypeme strouhaným sýrem