5.8K čtenářů Přidat komentář

Smažený chřest s máslem

35 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z chřestu ostrým nožíkem seřízneme povrchní slupku, případně použijeme škrabku na brambory nebo speciální škrabku na chřest.
  2. Opláchneme pod tekoucí vodou a z očištěných chřestů po deseti kusech svazujeme provázkem malé svazečky, které na spodním okraji seřízneme do roviny a vaříme zvolna v osolené vodě do měkka.
  3. Před podáváním chřest dáme na teplý talíř, odstraníme provázky a špičky posypeme strouhankou, kterou jsme usmažili na poloviční dávce másla.
  4. Druhou polovinu másla rozpustíme a podáváme zvlášť.
  • 1500 g chřestu
  • 80 g máslo
  • 40 g strouhanka
  • sůl