Prémiový obsah
★★★
203 čtenářů
20 m
tetalenka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Plátky šunky rozložíme, na ně položíme plátky sýra a na něj kousky taveného sýru (sýr je možno upravit
Na plátek šunky položíme plátek sýra, podél pórek a pásek másla. Srolujeme a zajistíme páratkem. Rolku
chřestu vždy odřízneme. 500 g chřestu vaříme v 1 litru Na smažený chřest si můžeme udělat dip z majonézy,
Z chřestu ostrým nožíkem seřízneme povrchní slupku, Opláchneme pod tekoucí vodou a z očištěných chřestů
Nastrouhaný sýr smícháme se šunkou, česnekem, vejcem, petrželkou a pepřem. Z vymíchané hmoty vytvarujeme
Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení
Chřest očistíme a povaříme v osolené vodě 5 minut. Chřest obalíme v plátcích šunky a dáme na masovou směs
Sýrové nebo šunkové plátky pak plníme touto směsí a
Sýrové nebo šunkové plátky pak plníme touto směsí a
Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a povaříme Je to méně obvyklá úprava chřestu, ale stojí za vyzkoušení