726 čtenářů
45 m
redakceTerka
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odlomíme zhruba Omáčku dochutíme solí a pepřem a přeléváme s ní porce
Chřest si povaříme 3-4 minuty v osolené vodě, zchladíme Poté přidáme chřest nakrájený na menší kousky, rajčata
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Podáváme s pečeným bramborem.
Než se chřest uvaří, připravíme si omáčku. Omáčka se však nesmí vařit.
Příprava chřestu: Škrabkou na chřest pečlivě oloupejte pokličkou vařte cca 12 minut. příprava Bolzanské omáčky
Brambory nakrájíme na harmoniku a posypeme rozmarýnem dle chuti solí nebo oblíbeným kořením a podáváme s bramborem
Maso dáme na talíř, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s pékanými bramborami nebo bramborovými kroketami.
Omáčka nesmí vařit, protože by se srazila. případně doplníme čerstvou zeleninou nebo vařenými bramborami
Omáčku osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak nebo Teplé špagety přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme nasekanou
Z čerstvého tvarohu, vajec, strouhaného uzrálého sýra, smetany, kmínu, soli, cibulové natě a petrželky
Musí nám vzniknou hustší omáčka, kterou porce kapra Podáváme s bramborami.