201 čtenářů Přidat komentář

Nové brambory s chřestem a sýrovou omáčkou

45 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Nové brambory dobře omyjeme a překrojíme na půlky, uvaříme v osolené vodě.
  2. Z chřestu odlomíme spodní tvrdou část a zbytek chřestu oloupeme.
  3. Chřest uvaříme v osolené vodě, s troškou másla a citronovou šťávou asi 7 minut.
  4. Mezitím si rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.
  5. Za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu. Provaříme a přidáme tavený sýr.
  6. Ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou bazalkou.
  7. Hotový chřest přelijeme sýrovou omáčkou.
  • 500 g zelený chřest
  • 600 g nové brambory
  • citron
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 tavený sýr
  • 100 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • bazalka
  • sůl, pepř