6.7K čtenářů Přidat komentář

Kuřecí řízky s chřestem

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Maso osušíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji nebo tuku z obou stran doměkka.
  2. Potom řízky rozprostřeme na alobal, posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou z důkladně omytého citrónu a udržujeme teplé.
  3. Zelený chřest omyjeme, odřízneme z něj dřevnaté konce a silnější části chřestu oloupeme. Potom nakrájíme na několik centimetrů dlouhé kousky, dáme je do vypečeného tuku od masa a několik minut orestujeme.
  4. Potom přilijeme zeleninový vývar a chřest pod poklicí ještě asi 5 minut podusíme.
  5. Pak maso vyjmeme z alobalu, nakrájíme na menší plátky a rozdělíme na talíře společně s osmaženým chřestem. Podáváme s opékanými bramborami.
  • 600 g kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • olej (nebo máslo)
  • citrón
  • 500 g zeleného chřestu
  • 100 ml vývar (zeleninový) (bujón)