855 čtenářů Přidat komentář

Chřestová polévka s hříbky

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z vařeného chřestu odkrojíme hlavičky a zbytek prolisujeme. Světlou jíšku z másla rozředíme vývarem z chřestu a hovězím vývarem.
  2. Dobře rozšleháme a vaříme hodinu. Přidáme prolisovaný chřest a celá hlavičky chřestu, podušené hříbky, smetanu smíchanou se žloutkem a zelenou petrželkou.
  3. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky vkládáme sněhový svitek.
  • 200 g chřest (vařený)
  • 50 g mouka (hladká)
  • 60 g čerstvé houby
  • sůl
  • pepř
  • 40 g máslo
  • 60 g smetana
  • žloutek
  • petrželová nať
  • hovězí vývar

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.