Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a nakonec
Jíšku zavaříme do polévky, přidáme nastrouhanou mrkev Nakonec polévky rozmixujeme na hladký krém a zasypeme
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté osmahneme v kastrolku na oleji. Přidáme na kousky nakrájený
Chřest uvaříme ve vývaru, sýr pokrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy. Zalijeme vývarem s chřestem
Polévku můžeme připravit jak z bílého tak i zeleného Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, můžeme dochutit
Poté polévku okořeníme muškátovým květem a zlepšíme Polévku podáváme s houskovými knedlíčky nebo s některým
Chřest vaříme v kuřecím vývaru. Sýr nakrájíme na kousky, dáme do polévkové mísy, zalijeme horkých vývarem
Dobře umytý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky. Kousky chřestu nasypeme do půl litru vařící a osolené
společně s kousky nakrájeného chřestu přidáme do polévky