Prémiový obsah
★★★
509 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
, smetanu smíchanou se žloutkem a zelenou petrželkou Do hotové polévky vkládáme sněhový svitek.
Mezitím povaříme 1/2 l chřestového vývaru. Na zahuštění vývaru použijeme směs z mléka, smetany
Až jsou houby téměř měkké, rozmícháme mouku ve smetaně
nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a přidáme do polévky Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem, citronovou
Pak přidáme do ni na másle udušené,nakrájené hříbky nebo suché hříbky v mléce povařené a usekané a polévku
Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a nakonec zjemníme smetanou rozmíchanou se žloutkem.
Chřest uvaříme ve vývaru, sýr pokrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy. Zalijeme vývarem s chřestem
Polévku můžeme připravit jak z bílého tak i zeleného Na závěr přilijeme smetanu a krátce povaříme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme od polévky Nakapeme do polévky, dochutíme, krátce povaříme a podáváme
Poté polévku okořeníme muškátovým květem a zlepšíme Polévku podáváme s houskovými knedlíčky nebo s některým