Prémiový obsah
★★★
542 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
, smetanu smíchanou se žloutkem a zelenou petrželkou Do hotové polévky vkládáme sněhový svitek.
Mezitím povaříme 1/2 l chřestového vývaru. Na zahuštění vývaru použijeme směs z mléka, smetany
nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a přidáme do polévky Přilijeme smetanu a dochutíme solí, pepřem, citronovou
Pak přidáme do ni na másle udušené,nakrájené hříbky nebo suché hříbky v mléce povařené a usekané a polévku
Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a nakonec zjemníme smetanou rozmíchanou se žloutkem.
Dobře umytý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky. Kousky chřestu nasypeme do půl litru vařící a osolené
Žloutky smícháme se smetanou (asi 6 lžic) a společně s kousky nakrájeného chřestu přidáme do polévky.
Chřest uvaříme ve vývaru, sýr pokrájíme na kousky a dáme do polévkové mísy. Zalijeme vývarem s chřestem
Chřest vaříme v kuřecím vývaru. Sýr nakrájíme na kousky, dáme do polévkové mísy, zalijeme horkých vývarem
Poté polévku okořeníme muškátovým květem a zlepšíme Polévku podáváme s houskovými knedlíčky nebo s některým