6.3K čtenářů
35 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Chřest dole seřízneme, pod hlavičkou sloupneme, svážeme posypeme usmaženou strouhankou a polijeme rozpáleným máslem
lžičku soli a kostku cukru, můžeme přidat také lžičku másla Na smažený chřest si můžeme udělat dip z majonézy,
do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla Čím kratší doba smažení, tím křehčí masíčko.
Chřest oloupeme, očistíme omyjeme a skrojíme tvrdé Některé chřesty můžem obalit pouze ve vejci a strouhance
Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Smažíme v oleji, nejlépe ve fritéze, aby bylo smažení
Bílý chřest oloupeme, svážeme kuchyňskou nití a ponoříme Máslem si chřest poléváme. Enjoy! :)
Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a povaříme Je to méně obvyklá úprava chřestu, ale stojí za vyzkoušení
strouhanky přidáváme polohrubou mouku, aby sýr při smažení Smažíme v přepuštěném másle.
Chřest zbavíme dřevnatých konců, očistíme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm pozvolna opečeme