Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Maso osolíme, opepříme a obalíme do slaniny, poté zprudka orestujeme na másle. Přidáme blanšírovaný chřest
Špagety uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu a česnek, přidáme máslo a trochu
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Pak z omáčky vyjmeme natě i bobkový list, osolíme, rozšleháme se žloutky a vmícháme ji do ještě horké omáčky
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, bez soli. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajče
Takto připravenou omáčku smícháme k uvařeným kuřecím
Celé kuře naložíme do připravené omáčky a necháme odpočívat Během pečení potíráme omáčkou.
Všechny suroviny na omáčku smícháme a porce kuřete Během pečení kuře poléváme omáčkou.