322 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Poté smícháme s masem a ostatními surovinami. Vše důkladně
Vydrhnuté na loupané brambory propíchejte vidličkou Směsí naplňte vydlabané brambory, na každou půlku dejte
Brambory důkladně očistíme, podélně je rozkrojíme a Ochuceným olejem vytřeme vnitřky brambor.
Švestky zabalíme do kousky slaniny, spíchneme párátkem a opečeme na pánvi. Vyložíme na podnosy se salátem
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky asi 3 centimetry silné. Lehce je klouby prstů naklepeme
Ze sekané vytvoříme plát, na který poklademe vařená Sekanou pečeme v troubě při 180°C dokud nezezlátne.
Filety lososa omyjeme, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Zakápneme citronovou šťávou
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou Pečené brambory necháme částečně zchladnout, pak z
Naplníme bramborem a podáváme.