Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Vejce můžeme buď uvařit natvrdo nebo připravíme volské Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě.
Špičky chřestu si schováme a tělíčka chřestu nakrájíme Křepelčí vejce uvaříme na 2,20’ aby byl žloutek tekutý
Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo
Odkrojíme drevnaté konce špargle, stonky ošúpeme a pokrájame asi na 15 cm dlhé kúsky. Hlavičky odložíme
špalíky pokrájený a krátce spařený, již vychladlý chřest velký talíř, tác nebo do mísy, poklademe pokrájenými vejci
Během vaření chřestu připravíme vejce a slaninu. Vejce upravíme na způsob, který máme nejraději: volské
V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu
Spodní část chřestu oloupejte škrabkou na brambory vymazejte změklým máslem a do každé vyklepněte 2 vejce
Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a rozkrojíme na Salát s chřestem a vejci pokapeme sýrovým dipem a podáváme
Záleží na síle chřestu. Chřest s pošírovaným vejcem ozdobíme řeřichou nebo
Chřest propereme a zbavíme dolních konců. Vejce necháme dojít 3 až 4 minuty.