Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, ocas a ploutve. Ořezy z kapra můžeme použít na polévku. Z očištěné části
Kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích smíchaných se smetanou a petrželkou
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem. Maso dochutíme uzenou paprikou, solí a pepřem. Vejce uvařená
Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu- mouka, rozšlehané
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Lepší jsou tučnější sýry.Obalený chřest v trojobalu
Chřest očistíme, zbavíme tuhých konců a oloupeme Uvařený a osušený chřest obalujeme postupně v mouce
Papriky zbavíme semínek. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Každé vejce obalíme plátkem šunky, sýra a
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji
Chřest si oloupeme, odkrojíme tvrdší části a povaříme horní část musí zůstat řídká, poté na každou dáme chřest
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest Promícháme vidličkou, aby byl chřest rovnoměrně rozprostřený
Mezitím chřest zabalíme do šunky nebo slaniny a zapečeme Medailonky podáváme spolu s chřestem a šťouchaným bramborem