Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, ocas a ploutve. Ořezy z kapra můžeme použít na polévku. Z očištěné části
Kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích smíchaných se smetanou a petrželkou
Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu- mouka, rozšlehané
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem. Maso dochutíme uzenou paprikou, solí a pepřem. Vejce uvařená
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Lepší jsou tučnější sýry.Obalený chřest v trojobalu
Chřest očistíme, zbavíme tuhých konců a oloupeme Uvařený a osušený chřest obalujeme postupně v mouce
Papriky zbavíme semínek. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Každé vejce obalíme plátkem šunky, sýra a
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji
nakrájenou šalotku, asi po 3 minutách přidáme kousky chřestu Nakonec smícháme s vychlazenou šalotkou a chřestem.
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest Promícháme vidličkou, aby byl chřest rovnoměrně rozprostřený