Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Houby omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Osolíme. Poté obalíme nejdřív v mouce
Šunku nakrájíme na tlustší plátky - nebo si necháme nakrájet v obchodě (podobně jako na smažený sýr).
Kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, ocas a ploutve. Ořezy z kapra můžeme použít na polévku. Z očištěné části
Kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích smíchaných se smetanou a petrželkou
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Lepší jsou tučnější sýry.Obalený chřest v trojobalu
Chřest očistíme, zbavíme tuhých konců a oloupeme Uvařený a osušený chřest obalujeme postupně v mouce
Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu- mouka, rozšlehané
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem. Maso dochutíme uzenou paprikou, solí a pepřem. Vejce uvařená
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji
Papriky zbavíme semínek. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Každé vejce obalíme plátkem šunky, sýra a
Očištěný chřest vaříme v osolené vodě doměkka. Poté ho obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném