Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou

13 čtenářů Přidat komentář

Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou

Tak jednoduchý, a zároveň tak chutný. Tak zdravý, a zároveň tak lahodný. Ano, hádáte správně, řeč je tu o chřestu! Pokud patříte do chřestového fanklubu, měli byste si pospíšit. Jeho sezóna totiž nepatří k nejdelším a trvá pouze od konce dubna do června. Že nevíte, jak tuto ojedinělou jarní zeleninu připravit? Nezoufejte. Máme tu pro vás tip na chutný blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou! Navíc až si tuto pochutinu hodnou nejedné michelinské hvězdy doma připravíte, garantujeme vám, že letos nekupujete chřest naposledy!

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou

  1. Připravte si mísu s vodou a ledem. Chřest připravte odkrojením tvrdé spodní části a také zkontrolujte kvalitu, aby nebyl příliš zavadlý. Ve stolním mixéru připravte základ na krustu – mouku, mleté mandle, strouhanku, citronovou kůru a část bylinek rozmixujte.
  2. V horké osolené vodě blanšírujte očištěný zelený chřest. Po 3 minutách varu vložte do ledové vody. A po chvíli vyndejte na utěrku. Ledová voda zastaví měknutí zeleniny a udrží krásně zelenou barvu.
  3. Směs na krustu orestujte na pánvi na troše másla do křupava. Na konec do směsi vmíchejte parmezán, ale už teplotně neupravujte, sýr se propojí se strouhankou. Servírujte chřest posypaný krustou se zastřeným vejcem a bylinkami.

Na 2 porce:

  • 1 svazek chřest (čerstvého zeleného)
  • 2 lžíce mouka (polohrubá)
  • 2 lžíce strouhanka (panko)
  • 25 g parmezán
  • 1 lžíce mouka (mandlová)
  • sůl
  • pepř
  • citrron (citronová kůra z půlky citronu)
  • bylinky (čerstvé)
  • 1 lžíce máslo
  • 2 vejce (zastřená)

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Pokrm hodný nejedné michelinské hvězdy: připravte si blanšírovaný chřest s parmezánovou  krustou s námi!
67
Redakce Recepty.eu

Připravte si blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou s námi!

parmezánovou krustou! Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou Přírodní

Blanšírovaný chřest s vejcem
161
tetalenka

Blanšírovaný chřest s vejcem

Zbavte chřest dřevnatých konců, popřípadě tuhé slupky (viz příprava chřestu), umyjte ho a nechte okapat

Blanšírovaný chřest
318
Prima Fresh
★★★★

Blanšírovaný chřest

Pak už vzorový chřest položte vedle ostatních do řady velkém hrnci vře, a tak může jít dovnitř nejprve chřest

Rajčatová galetka s parmezánovou krustou
45
Vareni.cz

Rajčatová galetka s parmezánovou krustou

Upečenou lehce vychladlou rajčatovou galetku s parmezánovou krustou můžeme ozdobit kousky mozzarelly a lístky

Kuřecí kousky s parmezánovou krustou
35
Vareni.cz

Kuřecí kousky s parmezánovou krustou

Troubu si předehřejeme na 220 °C. Kuřecí řízky si nakrájíme na kousky zhruba o velikosti 5 cm. Česnek

Canneloni s chřestem a parmezánovou peřinkou
28
1
Toprecepty
★★★

Canneloni s chřestem a parmezánovou peřinkou

Chřest oloupeme a 8 minut povaříme v osolené vodě.

Medailonky v krustě s chřestem
389
1
Toprecepty
★★★

Medailonky v krustě s chřestem

Nejprve připravíme směs na krustu. poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu

Chřest s křupavou krustou
101
Apetit Online
★★★

Chřest s křupavou krustou

Vložte nejprve bílý chřest, nakrájený na špalíky Po 4 minutách přidejte zelený chřest a vařte doměkka