175 čtenářů
Tak jednoduchý, a zároveň tak chutný. Tak zdravý, a zároveň tak lahodný. Ano, hádáte správně, řeč je tu o chřestu! Pokud patříte do chřestového fanklubu, měli byste si pospíšit. Jeho sezóna totiž nepatří k nejdelším a trvá pouze od konce dubna do června. Že nevíte, jak tuto ojedinělou jarní zeleninu připravit? Nezoufejte. Máme tu pro vás tip na chutný blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou! Navíc až si tuto pochutinu hodnou nejedné michelinské hvězdy doma připravíte, garantujeme vám, že letos nekupujete chřest naposledy!
30 m
Redakce Recepty.eu
Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.
Ráno stačí prášek jen smýt.
parmezánovou krustou! Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou Přírodní
Zbavte chřest dřevnatých konců, popřípadě tuhé slupky (viz příprava chřestu), umyjte ho a nechte okapat
Pak už vzorový chřest položte vedle ostatních do řady velkém hrnci vře, a tak může jít dovnitř nejprve chřest
Chřest připravte odkrojením tvrdé spodní části a také Servírujte chřest posypaný krustou se zastřeným vejcem
Upečenou lehce vychladlou rajčatovou galetku s parmezánovou krustou můžeme ozdobit kousky mozzarelly a lístky
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Kuřecí řízky si nakrájíme na kousky zhruba o velikosti 5 cm. Česnek
Nejprve připravíme směs na krustu. poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu
Vložte nejprve bílý chřest, nakrájený na špalíky Po 4 minutách přidejte zelený chřest a vařte doměkka