1K čtenářů Přidat komentář

Bílý chřest s rukolovým salátem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Chřest oloupeme a odstraníme tvrdou část.
  2. Krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou.
  3. Smícháme uvařené vejce, pažitku, rozpuštěné máslo, horčici a citronovou šťávu.
  4. Listový salát a rukolu ochutíme podle chuti.
  5. Chřest servírujeme na rukolovém lůžku a přelijeme přelivem.
  • bílý chřest
  • 150 g máslo
  • 2 ks vejce (vařená)
  • 2 lžíce hořčice (dijonská)
  • šťáva (citronová)
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • listový salát
  • rukola

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.