Sugo Bolognese (Boloňská omáčka podle babičky Emanuela Ridi)
V hlubším hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme šalotku a přidáme klobásku. Poté přidáme fazole, papriku
Podle mé zkušenosti se ale sůl nedostane do těsta, Focaccia podle Emanuele Ridi se peče cca 20 minut.
a másla vytvoříme jíšku, jestli je hotová poznáme podle Poté povaříme půl hodiny, dále do omáčky zamícháme
Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, případně ji nasekáme v sekáčku nebo v robotu. V kastrolu rozpálíme
očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, případně ji rozsekáme v sekáčku nebo robotu. Ve velkém plochém
Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky.
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a mouku prosetou s práškem od
zamícháme a pomalu vaříme 3 hodiny bez pokličky, omáčka by měla jemně pobublávat, občas promícháme či podlijeme
V nádobě pomalého hrnce rozehřejeme olej a vsypeme Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s těstovinou
Poté vmícháme protlak, krájená rajčata a sůl, znovu Omáčku promícháme se scezenými těstovinami a podáváme
Poté vmícháme protlak, krájená rajčata a sůl, znovu Omáčku promícháme se scezenými těstovinami a podáváme
Odklopíme a vaříme ještě 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka , uvařenými podle návodu na obalu.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájená rajčata, která jsme předtím
Na pánvi na oleji osmahneme do zlato a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme a dusíme
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. mezitím si Omáčku vaříme asi 10 minut.
Přidáme rajčatovou omáčku a vaříme 5 minut. Omáčku servírujeme k těstovinám a posypeme nastrouhaným
loupaná rajčata, rajčatové pyré, oregano, tymián, sůl Vaření těstovin: Uvařte tagliatelle podle návodu na
nebylo “rozdrolený” a přidala jsem játra (pokud nemáte rádi Takhle připravenou směs jsem podlila 250 ml vína a