Listové těsto rozválíme na tenký velký plát, ze kterého
V polévkové míse si umícháme smetanu se žloutkem,tlučeným Špenát vaříme nepřikrytý.
Dáme vařit játra, orestujeme špenát, osolíme, opepříme rozšťoucháme vařené, osolené brambory s mlékem a smetanou
Na oleji v hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou oloupanou Poté přidáme kmín, pepř, kari a špenát.
rozehřejeme máslo, orestujeme plátky česneku, přidáme špenát Zamícháme, osolíme, přidáme smetanu a necháme zhoustnout
Dáme do zapékací mísy, přidáme špenát a zalijeme smetanou
Jakmile je maso hotové přidáme omyté listy čerstvého špenátu Necháme trošku prohřát a zalijeme smetanou.
Na pánev dáme nakrájenou mozzarellu a smetanu. Necháme spojit chutě, přidáme špenát, krátce prohřejeme
Na olivovém oleji zpěníme šalotku a přidáme špenát. Podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu.
Mák, cukr a rum smícháme v misce. Těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a připravenou směsí důkladně
listy, můžeme použít například listy mangoldu, které špenát Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na dva tenké
Plechy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme
Poté potřeme smetanou, posypeme nastrouhanou mozzarellou a přidáme špenát.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vše osmahneme a zalijeme smetanou.
Pak přilijeme smetanu a omytý špenát a necháme chvíli
Zalijeme smetanou, provaříme a přídáme slepičí bujon Nakonec dáme listový špenát a necháme aby se pořádně
Špenát krátce povaříme a potom ho dochutíme česnekem
Z těsta vyválíme obdélník, potřeme polovinou špenátu nadrobno, orestujeme na másle a přidáme kapary a špenát
Příprava špenátu: Pokud používáte čerstvý špenát, dobře Plnění závinu: Listové těsto rozválejte na pomoučeném
4 pohárové skleničky, do každé z nich dáme lžíci višňového zalijeme griotkou, na džem dáme po dvou lžících zakysané smetany
kapek olivového oleje, orestujeme gnocchi, žampiony a špenát Gnocchi dochutíme, zalijeme smetanou a servírujeme