258 čtenářů
40 m
redakceTerka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Přidáme plátky brambor, uzené maso, osolíme, opepříme
Poté osmažíme omelety, horní část musí zůstat řídká , poté na každou dáme chřest, maso, rukolu, přehneme
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest v omeletě a necháme opéct.
Oříšky si opražíme na suché pánvi, chřest oloupeme, rozkvedláme se solí a pepřem, rozehřejeme pánev, chřest
Jakmile se vejce na povrchu srazí, přeložíme omeletu Stejným způsobem upečeme další 3 omelety.
Chřest oloupeme a uvaříme v hrnci s vodou, pár kapkami uvařený chřest a zabalíme.
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Marinádou potřeme maso. Uzené grilované maso podáváme s čerstvým chlebem a
Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Poté přisypeme maso, brambory a celer.
Vše krátce povaříme a podáváme s plátkem opečeného uzeného masa.
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou a 5 minut Vodu slijeme, maso opláchneme, vložíme zpět do hrnce