272 čtenářů
15 m
anet.ruzicka
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Jakmile máme hotovo, dáme vždy jednu omeletu, poklademe
rozšleháme se solí a na omaštěné rozpálené pánvi upečeme 4 omelety
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
Chřest si oloupeme, odkrojíme tvrdší části a povaříme Poté osmažíme omelety, horní část musí zůstat řídká
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest v omeletě a necháme opéct.
Topinky opečeme na dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme
Omeletu necháme pořádně ztuhnout a vyklopíme na talíř
Zapněte troubu na 220 °C. Slaninu rozložte na vhodnou nepřilnavou pánev a dejte ji do trouby. Zatím prošlehejte
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Do misky si rozklepneme vejce, přilejeme smetanu na vaření a rozkvedláme. Slaninu a cibuli si můžeme