271 čtenářů
15 m
anet.ruzicka
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Jakmile máme hotovo, dáme vždy jednu omeletu, poklademe
rozšleháme se solí a na omaštěné rozpálené pánvi upečeme 4 omelety
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
Chřest si oloupeme, odkrojíme tvrdší části a povaříme Poté osmažíme omelety, horní část musí zůstat řídká
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest v omeletě a necháme opéct.
Zapněte troubu na 220 °C. Slaninu rozložte na vhodnou nepřilnavou pánev a dejte ji do trouby. Zatím prošlehejte
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Do misky si rozklepneme vejce, přilejeme smetanu na vaření a rozkvedláme. Slaninu a cibuli si můžeme
Do pánve vlijeme vaječnou hmotu a pečeme, dokud vejce Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu
Omeletu musíme smažit na mírném ohni. Omeleta musí být vláčná, nesmíme ji vysušit.
Topinky opečeme na dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme