25 čtenářů
15 m
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Jakmile máme hotovo, dáme vždy jednu omeletu, poklademe
rozšleháme se solí a na omaštěné rozpálené pánvi upečeme 4 omelety
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájený vařený chřest v omeletě a necháme opéct.
Chřest si oloupeme, odkrojíme tvrdší části a povaříme Poté osmažíme omelety, horní část musí zůstat řídká
Zapněte troubu na 220 °C. Slaninu rozložte na vhodnou nepřilnavou pánev a dejte ji do trouby. Zatím prošlehejte
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Omeletu musíme smažit na mírném ohni. Omeleta musí být vláčná, nesmíme ji vysušit.
Do misky si rozklepneme vejce, přilejeme smetanu na vaření a rozkvedláme. Slaninu a cibuli si můžeme
Topinky opečeme na dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme
Do pánve vlijeme vaječnou hmotu a pečeme, dokud vejce Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu