Prémiový obsah
★★★
798 čtenářů
1 h 10 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho porci ozdobíme lžící smetany a do křupava vypečenou pancettou
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem
V hrnci orestujeme nakrájenou šalotku na másle. Chřest si očistíme a povaříme v osolené vodě a krátce
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Na másle zpěníme nadrobno nakrájené cibule. Poté přidáme očištěný, oloupaný chřest zbavený tvrdších konců