Prémiový obsah
★★★
905 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku muškátového oříšku.
Dochutíme muškátovým oříškem a bylinkami dle chuti.
Poté přidáme zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dozlatova. Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
osmahneme poté zalijeme vývarem a přidáme cukr a muškátový oříšek.
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku