Prémiový obsah
★★★
92 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku muškátového oříšku.
Dochutíme muškátovým oříškem a bylinkami dle chuti.
Poté přidáme zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dozlatova. Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Chřest nakrájíme na 2-3 cm kousky, uvaříme ve vodě. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho smetanou a dochutíme kapkou citronové šťávy, muškátovým
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,