Prémiový obsah
★★★
938 čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Dochutíme solí a pepřem a přidáme špetku muškátového oříšku.
Dochutíme muškátovým oříškem a bylinkami dle chuti.
Poté přidáme zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dozlatova. Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
osmahneme poté zalijeme vývarem a přidáme cukr a muškátový oříšek.
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho smetanou a dochutíme kapkou citronové šťávy, muškátovým