616 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Chřest omyjeme, oloupeme, konce odkrojíme, povaříme slupky a ořezky v asi 700 ml osolené vody s cukrem
Chřest důkladně oloupeme, aby na něm nezůstaly tvrdé kousky šlupek. Na másle osmahneme očištěnou, nakrájenou
Pudinkový prášek rozmícháme s cukrem v mléce, přidáme vanilkovou dřeň z lusku a za stálého šlehání povaříme
Z chřestu odstraníme zdřevnatělou část. Chřest dáme do kastrůlku a zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut
Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očistění chřest a zalijeme vodou. Osolíme,
Pak základ rozmixujeme na hladký krém, zjemníme ho citronové šťávy, muškátovým květem, solí a pepřem. krém
Očištěný chřest nakrájíme na 2-3 cm, uvaříme v 1/2 l vody. Z mouky a másla připravíme světlou zápražku
Na másle orestujeme cibulku, chřest si pokrájíme na špalíčky a orestujeme také krátce. Poté zalijeme
Oba druhy chřestu omyjeme, bílý oloupeme a zbavíme ztvrdlých konců. Poté nakrájíme na kousky a dáme do
Chřestovou směs rozředíme mlékem, přivedeme znovu k lžičkou namočenou v horké vodě) a zalijeme horkým krémem
Do krému přidáme mléko a asi 3 minuty vaříme. Krém můžeme ozdobit kousky uvařených hub či krutony